Menü Kapat

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Derneğimiz işbirliğiyle Yoğun Bakım Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyum açılışında konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aykut Demirkıran’a, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç’e , Çerkezköy Devlet Hastanesi Dr. Erhan Hatipoğlu’na,Tekirdağ Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hemşiresi Aynur Korkmaz’a, Çerkezköy Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökçe Senem Yılmaz’a , Çerkezköy Devlet Hastanesi Dr. Selamet Gündoğdu’ya, Çerkezköy Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Yeliz Tuncel’e, Çerkezköy Devlet Hastanesi 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde görevli Hemşire Cansu Halkın’a, Op. Dr. Mehmet Ali Filiz’e ve organizasyonla ilgilenen tüm ekibe sempozyuma verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Ayrıca sempozyum yapılmasi için bizleri davet eden, sempozyum öncesinde ve sempozyum boyunca her türlü organizasyonda emeği olan Hem.Sultan Çardakkaya’ya emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

Dün 10:30-17:00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç “Hastane olarak bakanlığımızın misyonu ve vizyonu çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün de düzenlenen bu tür eğitimlere her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Bundan sonra da bu tarz eğitimlerimiz olacak. Bu eğitimlerin hasta bakımında kaliteyi artırdığına, hemşirelerimizi ve personellerimizi çağdaş yaklaşımlara ulaştırdığına, dolayısıyla halk sağlığına önemli etkisi olduğuna inanıyoruz. Sağlık banklığımızın ve Müdürlüğümüzün belirlediği çerçevede bu yönde hareket etmeye devam ediyoruz. Toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umarım bilimsel açıdan hepimize katkısı olur. Ben de 29 yıllık bir hekim olarak belki de görmediğim, bilmediğim şeyleri sayenizde burada öğrenme fırsatı elde etmiş olurum” diyerek sempozyumun düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.

“HEPİMİZİN ORTAK HEDEFLERİNDEN BİRİ”

Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanımız Ebru Kıraner de yoğun bakım hemşireliğinin çok özel bir alan olduğunu belirterek “Bu alanda çalışan meslektaşlarım, bu alanda uzun zamandır görev alan bizler bunu yakından hissediyoruz ve bu özel alanın kendine özgü bir bilimsel birikimi var. Son 2 yıldır özellikle yoğun bakımlarda kanıta dayalı tıp uygulamalarını, kanıta dayalı bakım uygulamalarını sıklıkla  konuşuyor ve tartışıyoruz pek çok ortamda. Dolayısıyla geleneksel uygulamaların yerine kanıta dayalı kanıta temellendirilmiş uygulamaların alana yansıması, hasta bakımına yansıması ve dolayısıyla bakım kalitesini artırması hepimizin ortak hedeflerinden bir tanesi” dedi.

“BİR HASTANIN HAYATINA DOKUNMAK ÇOK ÖNEMLİ

Bu amaç doğrultusunda Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği’nin kurulduğu 1992’den beri bu tarz pek çok toplantı düzenlediğini, çalışmaların da devam ettiğini kaydeden dernek başkanımız “Son bir yıl içerisinde Türkiye’nin pek çok yerinde bu tarz toplantılar gerçekleştirdik. Eğitim organizasyonlarının yoğun bakım hemşireliği alanında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yoğun bakım alanı kendine özgü olarak çok hızlı ilerleyen bir teknolojiye sahip. Dolayısıyla bu hızlı ilerlemede teknolojiye uyum sağlamak ve onu etkin bir şekilde yönetebilmek için de bizim de bu tarz eğitim aktivitelerini çok daha hızlandırmamız gerekiyor. Böyle toplantılar çok kıymetli. Ama en önemli kıymeti de buradan öğrendiklerimizin aslında bakıma yansıması. Kalıcı izli öğrenmelerinizin olmasını temenni ediyorum. Buradan götürdüklerinizle bir hastanın hayatına dokunmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Fotoğraf galerisini görüntülemek için Tıklayınız…

Yoğun bakım hemşireleri sempozyumda buluştu
Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği işbirliğiyle Yoğun Bakım Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar konulu sempozyum düzenlendi.
ÇERKEZKÖY’DE YOĞUN BAKIM HİZMETİNDE KALİTE ARTTIRILACAK