Menü Kapat

Sayın Üyemiz,

Dünya genelinde devam eden Covid-19 salgını nedeniyle 30.03.2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tedbirlere ilişkin genelge yayınlanmış, Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının Cuma günü saat 21.00’de başlayarak Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsamasına ve Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanmasına karar verilmişti. Bu nedenle, Olağan Genel Kurulumuzu daha önce planladığımız gibi 10 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirmemiz mümkün olamamıştı.

01 Haziran 2021 tarihinde ise “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” yayınlanmış, buna göre 15 Haziran 2021 Salı gününden itibaren genel kurul toplantılarının belirli koşullar altında tekrar yapılması karara bağlanmıştır.

Derneğimizin Olağan Genel Kurulu; Gümüşsuyu İnönü Cad. No: 53 K:4 Beyoğlu adresindeki dernek merkezimizde, 18 Haziran 2021 Cuma günü salt çoğunluk ile, salt çoğunluk sağlanamadığı taktirde ise çoğunluk aranmaksızın 25 Haziran 2021 Cuma günü saat 10.00’da aşağıdaki gündemle toplanacaktır.

Genel Kurula katılımınızı rica eder sağlıklı günler dileriz…

TYBHD Yönetim Kurulu

Gündem;

  1. Açılış – Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  2. Genel Kurul Başkanlık Divanının Oluşturulması
  3. Gündemin Okunması ve Oylaması
  4. Yönetim Kurulu 2017-2021 Faaliyet Raporunun Okunması, Müzakeresi ve oylanarak ibrazı
  5. Yönetim Kurulu 2017-2021 Denetleme Raporunun Okunması, Müzakeresi ve oylanarak ibrazı
  6. Yönetim Kurulu 2017-2021 Bilanço, Gelir Cetveli ve Hesapların görüşülmesi ve oylanarak ibrazı
  7. Dernek Tüzük Maddelerinin bazılarının görüşülmesiGörüşülecek maddeler:

Madde 9-Dernek Organları içerisine D)Onursal Kurul eklenmesi

Madde 10- a) Üç (3) yılda bir en geç Aralık Ayı sonuna kadar OLAĞAN olarak toplanır. şeklinde düzenlenmesi

Madde 12: a)    Yönetim kurulunun demek tüzüğüne göre Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerini tespit eden liste üzerinde yapılır.

b) Genel Kurul’a katılacak üyeler en az on beş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi mahalli bir gazete ile ilan vermek, yazılı veya elektronik posta ile bildirmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün yapılacağı da bildirilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman bir haftadan az olamaz.

c) Toplantı başka bir sebeple geri bırakılırsa, bu durum geri bırakılma sebepleri de belirtilmek suretiyle toplantı ilanının yapıldığı gazetede, yazılı veya elektronik posta yolu ile ikinci kez üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç iki ay içinde yapılması zorunludur.

d) Üyeler ikinci toplantıya birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağırılır.

e) Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geriye bırakılamaz. şeklinde düzenlenmesi

Madde 15: a)    Dernek Genel Kurul toplantıları belirlenen ve duyurulan gün, saat ve yerde yapılır.

b) Genel Kurula katılacak üyeler yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler.

c) Tüzüğün 14. maddesinde belirtilen tam sayı sağlanamamışsa, durum bir tutanakla tespit edilir.

d) Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından açılır.

e) Hükümet komiserinin toplantıya gelmemiş olması, toplantının ertelenmesini gerektirmez.

f) Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve bir başkan vekili ile iki katip seçilir.

g) Toplantının yönetimi genel kurul başkanına aittir. Katipler, toplantı tutanağını düzenler ve başkanla birlikte imzalarlar.

h) Toplantı sonunda, bütün tutanak ve belgeler bir hafta içinde yeni yönetim kuruluna verilir.

Şeklinde düzenlenmesi

Madde 19- Yönetim Kurulu en az beş asil, beş yedek üye olarak Genel Kurulca gizli oyla seçilir.

1) Başkan 2) Başkan Yardımcısı 3) Genel Sekreter 4) İkinci Sekreter 5) Muhasip 6) Veznedar 7) Üye

İfadelerinin;

Başkan 2) Başkan Yardımcısı 3) Genel Sekreter 4) İkinci Sekreter 5) Sayman( Mali işler sorumlusu 6) Üye 7) Üye 8) Üye 9)Üye

şeklinde düzenlenmesi.

Madde 20- Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:

… Dernek Şubelerinin açılmasını kararlaştırmak ve şube kurucularına yetki vermek.

İfadesinin,

Genel Kurulca açılmasına karar verilen şubelerin açılmasına karar vermek, bu konuda şube açmak için başvuruda bulunan geçici kurucuları yetkili kılmak,

İfadesi ile değiştirilmesi;

Madde 22: a)    Denetim Kurulunun Oluşturulması: Denetim Kurulu, üç asil ve üç yedek üyeden az olmamak üzere, Denetim Kurulunda görev almaları dernekler kanununda yasaklanmamış üyeler arasından genel kurulca seçilir.

b) Denetim Kurulunun Görevleri: Denetim Kurulu altı ayı geçmeyen aralıklarla, derneğin işlemlerini, defterlerini, hesaplarını ve faaliyetlerini denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında Genel Kurula sunar. Genel Kurul, Denetim kurulunun raporunu göz önünde tutarak Yönetim Kurulunun ibra edilip edilmemesine karar verir.

c) Onursal Kurulun Oluşturulması: Onursal Kurul, derneğe emeği geçmiş ve yoğun bakım hemşireliğine üstün hizmetler vermiş üye/ üyelerin, tüm dernek üyelerine web sitesinden duyuru yoluyla duyurularak önerilerin alınması sonucunda en çok oyalan kişi / kişilerden oluşur.

şeklinde düzenlenmesi

Madde 23: Genel Kurulca yapılan seçimi izleyen 30 gün içinde, Yönetim Kurulu başkanı tarafından, Yönetim ve Denetim Kurulları ile derneğin diğer organlarına seçilen asil ve yedek üyelerin ad ve soyadları, baba adları, doğum yeri ve tarihleri, meslekleri ve ikametgahları dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir.

Şeklinde düzenlenmesi

Madde 24: Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Merkez Yönetim Kurulu, Genel Kurul kararı ile illerde şube açabilir.

Şeklinde düzenlenmesi

Madde 26- Derneğin Gelir Kaynakları

    1. Üye aidatları: Derneğe giriş ücreti ve yıllık aidat Yönetim Kurulu kararı ile birer yıllık olarak saptanır ve müteakip Genel Kurulun onayına sunulur. 2009- 2011 yılları derneğe giriş ücreti her yıl için 10 TL. (yeni kayıt için geçerlidir) olarak, yıllık aidat ise her yıl için 40TL.(tamamı bir seferde ödenecek şekilde) olarak Genel Kurul kararı ile belirlenmiştir.

İfadesinde yer alan yıllık aidat ise her yıl için 30TL’nin 50TL olarak tarihiyle birlikte güncellenmesi.

Madde 29- Derneğin parası, milli bir bankadan açtırılan demek hesabında muhafaza edilir. Sayman derneğin günlük gereksinimlerini karşılamak üzere kasada 1000 TL’ye kadar nakit bulundurabilir. Kullanılmak üzere bankadan para çekilmesi çift imza ile mümkündür. Birinci imza yetkisi, başkan ve başkan yardımcısı veya genel sekretere, ikinci imza yetkisi ise sayman veya veznedara aittir. İmza yetkisi olanların imza örnekleri ve dernekçe hazırlanan imza sirküleri bankaya bildirilir. Yönetim Kurulu, derneğin mal ve parasını yerinde kullanılmasından sorumludur.

Şeklinde düzenlenmesi

Madde 31- Derneğin Genel Kurul kararı ile fesih halinde veya kendiliğinden dağılmış sayılması durumunda mevcut para, mal ve varlıkları feshe karar verilen genel kurulda Türk Hemşireler Derneği’ne verilir.

Şeklinde düzenlenmesi…

    1. Adaylık başvurularının alınması
    2. Gizli oylama, açık tasnif
    3.  Yeni Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi
    4.  Sonuçların açıklanması
    5.  Dilek ve temenniler
    6.  Kapanış

Not: 3 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmıştır.